Waarom heeft Shell een eigen tool gemaakt?

1. Ons onderzoek laat zien dat momenteel geen van de Scope 3-tools of -benaderingen die op de markt beschikbaar zijn, inspeelt op de specifieke vereisten van Shell voor decarbonisatie van de toeleveringsketen. Bijvoorbeeld door organisaties in staat te stellen hun ambities op het gebied van decarbonisatie vorm te geven en toegang te krijgen tot alternatieve koolstofarme oplossingen om hen te helpen hun ambities waar te maken.
  2. Hoewel veel van de op de markt beschikbare tools organisaties helpen hun emissieniveaus te meten, vereisten onze specifieke behoeften de ontwikkeling van extra functies. We hadden een uitgebreider aanbod nodig dat verder ging dan het meten van emissies.
  3. Naast de mogelijkheid om koolstofemissies te volgen, hadden we een collaboratief en interactief digitaal platform nodig waarop best practices kunnen worden gedeeld en Shell, evenals onze leveranciers en klanten, hun expertise in de energiesector kunnen delen om de energietransitie te helpen bevorderen, in lijn met de ontwikkelingen in de samenleving. Meer informatie over de stappen die wij zetten in de energietransitie is te vinden op https://www.shell.com/powering-progress.html
  4. We hebben ons ook gericht op het creëren van een digitaal platform dat kon groeien en mee-ontwikkelen teneinde relevant te blijven en afgestemd te blijven op de snelle veranderingen in de zakelijke omgeving van zowel Shell als onze leveranciers en klanten en de samenleving in het algemeen.