Waarom is Shell geïnteresseerd in mijn uitstoot op bedrijfsniveau in plaats van alleen de toewijzing van mijn uitstoot aan Shell?

1. Het bereiken van de 1,5ºC-doelstelling van het Parijs-akkoord is een uitdaging, maar technisch is het mogelijk. De mate van vereiste wereldwijde samenwerking is echter ongekend. Om een emissievrij energiebedrijf te worden, moet Shell de uitstoot van haar activiteiten en van de brandstoffen en andere energieproducten die ze aan hun klanten verkopen, zoals elektriciteit, verminderen. Deze vooruitgang hangt af van de vraag of overheden en bedrijven, waaronder Shell, de juiste voorwaarden en prikkels bieden voor koolstofarme en koolstofvrije keuzes, en of consumenten deze veranderingen omarmen.
  2. Het gaat ook verder dan het meten van de uitstoot van Shell (toe te schrijven aan uw toeleveringsketen) en omvat ons streven om de ambities van onze leveranciers op het gebied van decarbonisatie beter te begrijpen. Dat stelt ons op zijn beurt in staat om gezamenlijk koolstofarme oplossingen in kaart te brengen, om hen te helpen die ambities waar te maken.
  3. Het grootste deel van onze uitstoot is afkomstig van onze klanten, die de brandstoffen en andere energieproducten die Shell verkoopt, gebruiken. Het is dan ook logisch om onze klanten en leveranciers centraal te stellen in onze strategie voor de energietransitie. Samen met onze klanten willen we de vraag naar koolstofarme energieproducten en -diensten sector voor sector veranderen en laten groeien, gebruikmakend van de kracht van onze relaties, kennis en expertise.